Fietsen Vielsalm

Fietsen Vielsalm

Op de gewone fiets over oude spoorwegen
Wie denkt dat je met een gewone fiets of een e-fiets niets te zoeken hebt in de Ardennen, heeft het mis. Je kunt er heerlijke fietstochten maken over oude spoorwegen en jaagpaden en het stijgingspercentage is te verwaarlozen. De officiële naam van dit Waalse netwerk is Ravel. Lees het artikel van een journalist die fietste over oude spoorwegen en logeerde bij L’Auberge du Notaire in Vielsalm.

Koersen op de racefiets
Fietsen op wegen waar al decennia lang wielergeschiedenis wordt geschreven. De route Luik-Bastenaken-Luik is een mooie krachtmeting en probeer maar eens in één ruk omhoog te klimmen tegen kuitenbijter de Côte de Wanne of de legendarische Stockeu. Of meld je aan voor de Sean Kelly Classic. Hier vind je verschillende fietsroutes in de Ardennen.

Mountainbiken
Vielsalm heeft vier bewegwijzerde Mountainbikeroutes (MTB-routes). Hoewel de routes over het algemeen goed zijn bewegwijzerd, is het vaak verstandig een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen, te koop bij het VVV kantoor. In totaal is bij het VVV meer dan 300 kilometer MTB-routes verkrijgbaar met tochten die door Vielsalm, Gouvy en Lieurneux lopen.

Fietsenstalling
Tijdens je verblijf kun je de fiets veilig opbergen in de afgesloten stalling waar ook stroom is.

Fietsverhuur
In Vielsalm kun je ORBEA fietsen huren bij Avenature, inclusief reparatiekit. Als je wilt, worden de fietsen bij L’Auberge du Notaire geleverd. Kijk hier om de fietsen te reserveren.