Wandelen Vielsalm

Wandelen Vielsalm

Wie de voordeur van charmehotel L’Auberge du Notaire achter zich dicht trekt, loopt zo het stadje Vielsalm uit, het wandelgebied in. Bewegwijzerde wandelroutes beginnen bij ons om de hoek. Voor wandelkaarten kun je terecht bij de dienst voor toerisme in Vielsalm of print deze wandelroute uit, die begint in het mooie kleine dorpje Bêche (op 5 minuutjes met de auto van L’Auberge du Notaire). Kijk voor weekend wandel arrangement hier.

Culturele wandelroute
Op initiatief van de ondernemersvereniging van Salmchâteau (gemeente Vielsalm) is er een culturele Victor Hugo wandeling uitgestippeld. De vereniging heeft het historische bezoek van Victor Hugo aan Salmchâteau in 1862 aangegrepen om een wandeling rondom deze Franse romanschrijver en dichter te organiseren.

GR5 passeert Vielsalm
De GR 5 is het pronkstuk van de Grote Routepaden. Het lange afstandswandelpad verbindt Hoek van Holland aan de Noordzee met Nice aan de Middellandse zee. De GR5 telt circa 2500 kilometers en staat bij veel wandelliefhebbers bovenaan het verlanglijstje. De route loopt door Vielsalm (vlakbij Stavelot en Trois Ponts) en passeert de voordeur van L’Auberge du Notaire.

Groepswandelingen in Vielsalm
Het toeristisch bureau organiseert ook wandeltochten voor groepen. Afhankelijk van de groepswensen, wordt een wandelgids ingezet.